Viktproblem

Viktproblem och känslor

Så vad är då orsaken till viktproblem och misslyckade försök att nå sin trivselvikt och behålla den?
Väldigt ofta är det känslorna. Vi stoppar i oss olika typer av mat när vi är stressade, ledsna, känner oss ensamma eller misslyckade. Vi försöker döva jobbiga känslor eller fylla ett slags tomrum. Det handlar alltså inte om att du har dålig karaktär, svag vilja eller är odisciplinerad! Det är dina känslor som styr och det är därför du faller tillbaka.

Kan det vara så?

Om du börjar observera ditt beteende och noterar hur du känner dig så finner du med största sannolikhet att det är en eller flera känslor som finns där under ditt sug eller ätbeteende. Detta är en väldigt stark kraft som är starkare än din vilja och sunda förnuft.

Vi går på djupet så att du äntligen kan lyckas!

Vi jobbar med effektiva metoder som adresserar och tar hand om känslorna som hindrar dig från att lyckas. Jag använder mig bl a den kraftfulla metoden EFT (Emotional Freedom Techniques) som gör så att du släpper taget om de jobbiga känslorna som driver dig till att äta fel. Suget efter sötsaker eller annan dålig mat minskar dramatiskt eller försvinner helt och det blir lättare att göra val som främjar din hälsa utan en känsla av tvång och disciplin. EFT bygger på acceptans och på att balansera dig så att du mår riktigt bra inifrån. Då behöver du inte använda maten som tröst, utan till det den är till för - att tillföra näring till kroppen och att avnjutas på ett sunt sätt.

Det kan kännas tungt och jobbigt runt temat vikt, men i vårt arbete finns det mycket glädje och känslor av lättnad med. Då vi tar hand om den känslomässig biten bakom problemet kommer du att känna dig lättare och gladare inombords. 

Vi är ett team runt dig

LightLife har sedan några år ett nära samarbete med kost- och hälsoinspiratören Tina Gloaguen. Hon är dietist i botten och har arbetat med vikt och hälsa i över 25 år. Hon är grundaren till Skandiet och VOP-vikopererad.se.  Hon tar hänsyn till sina klienters livssituation i sin helhet och hjälper dem att göra en storstädning i sina måsten, hjälper dem att se sina mönster och vägleder dem genom förändringsprocessens olika steg.

Vi har arbetat fram den framgångsrika KRM-metoden där vi har sammanfört våra kompetenser och arbetssätt och på så sätt kan hjälpa dig på flera plan, allt från känslorna och levnadsmöster till en praktisk plan för att genomföra förändringen så att du kan nå ditt mål.

Vi sitter i samma lokal på Södermalm i Stockholm. Vi arbetar också via Skype för dig som bor längre bort.